Licenser

Paket och priser

CEDOC Industrial Edition

För dig som arbetar i produktion

CEDOC Machine Supplier Edition

För dig som bygger och levererar maskiner

CEDOC Expert Edition

För dig som är konsult

CEDOC Industrial Edition

Du har maskiner i din produktion som du vill ska vara säkra att använda för alla som arbetar där. Men du är lite osäker på vad riskbedömning och maskindirektiv innebär för dig och söker ett pålitligt och lättanvänt verktyg så att du enkelt kan följa de lagkrav som ställs på dig.

Vi hjälper dig. CEDOC är fyllt med konkreta frågor på enkel svenska där vi brutit ned det komplexa regelverk som följer av EUs Maskindirektiv och Arbetsmiljöverkets tillämpliga författningar.

Vi ser till att du kommer igång med riskbedömningar löpande, varje gång du gör en modifiering av en maskin eller bygger om din befintliga maskinpark. Samma sak när du ska kontrollera en mottagen maskin. Det ska vara enkelt att ha en säker arbetsplats som uppfyller lagkraven.

Lär dig mer om Industrial Edition

CEDOC Machine Supplier Edition

Du bygger maskiner och levererar till dina kunder. Kanske flera maskiner som byggs ihop. Du har krav på dig att CE-märka dina maskiner i samband med leverans och vill att dina kunder ska få en förstklassig leverans där allt är by the book. Men du undrar hur många standarder och direktiv du egentligen måste kunna, och hur de ska tolkas.

Vi har det perfekta verktyget. CEDOC sammanställer all dokumentation på ett och samma ställe och är med dig genom hela projektetm från konstruktion till handskakning med kunden. Besvarar du frågorna och genomför åtgärdsplanen i CEDOC har du ett juridiskt hållbart dokument att leverera. Dessutom finns flera standarder integrerade i systemet. Det ska vara enkelt att leverera en säker maskin.

Lär dig mer om Machine Supplier Edition

CEDOC Expert Edition

Du har redan kunskaper om CE-märkning och säkra maskiner, du vet allt om maskindirektiv, förordningar, harmoniserade standarder och tillämpliga författningssamlingar. Det du behöver är ett bra verktyg att jobba i för att kunna lägga tid hos din kund istället för administration.

CEDOC är utvecklat av experter på maskinsäkerhet. Systemet har använts för att leverera tusentals riskbedömningar och CE-märkningar. Snabbt och smidigt att jobba med, samtidigt flexibelt och kraftfullt. Skapa dina egna mallar, länka in vanliga standarder och förhåll dig till de tekniska råd som finns framtagna. Vi håller CEDOC uppdaterat med det senaste som händer inom maskinsäkerhet. Du kan lägga ditt fokus på att hjälpa kunden.

Lär dig mer om Expert Edition
Branscher

Vi vet vad som
krävs oavsett
bransch

På Cedoc har vi en stark drivkraft av att skapa förändring och bidra till maskinsäkra arbetsplatser. Vår programvara är utvecklad av våra specialister med erfarenhet från tusentals utförda CE-märkningsuppdrag inom olika branscher. Vi vet vad som krävs och med CEDOC underlättar du införandet av riskbedömnings- och CE-märkningsrutiner. Tillsammans kan vi göra det som betyder mest – att bidra till säkra arbetsplatser för alla.

Läs mer om hur vi hjälper till att minimera risken för olyckor inom olika branscher:

Automation

Konsultation

Metall

Sten

Verkstad

Plast

Fordon

Användare

Vad gäller för dig?

När det gäller riskbedömning och CE-märkning kan det upplevas krångligt vad som behöver göras, vilka regler som gäller och hur man löser det. Men oroa dig inte, vi har skapat en enkel lista med viktiga punkter och krav som du behöver ha koll på, oavsett om du ska CE-märka en ny maskin eller kontrollera eller förändra en befintlig maskin. Med vår mjukvara kan du känna dig trygg i att du kan möta alla krav som ställs. Fortsätt läsa för att se vad som gäller för just dig.

Ny maskin

Kontroll/Förändring av befintlig maskin

Användningsområden

Varför ska jag
använda CEDOC?

CEDOC är i första hand till för riskbedömning enligt ”Maskindirektivet 2006/42/EG” och direktivet för “Användning av arbetsutrustning 2009/104/EG”. I Sverige benämns dessa med ”AFS 2008:3 Maskiner” och ”AFS 2006:4 Användning av arbetsutrustning”.

Med CEDOC kan du spara både tid och pengar – samtidigt som du skapar trygghet för dig själv, dina medarbetare och kollegor.

CEDOC är perfekt att använda

  • När du tillverkar en ny maskin eller utrustning.

  • När du lagt till, byggt om eller gjort en förändring på en maskin eller maskinlinje i produktion.

  • När du behöver kontrollera att en inköpt maskin uppfyller lagkraven för CE-märkning.

  • När du behöver ta fram teknisk dokumentation för dina maskiner.

  • När du ska riskbedöma en ny- eller ombyggd maskin.

  • När du har en maskin tillverkad före 1995 som behöver uppfylla “Användning av arbetsutrustning” (Bilaga A “Tekniska Krav”).

  • När du ska riskbedöma maskiner som redan är släppta på marknaden eller maskiner som är tagna i drift och därmed redan är CE-märkta av en tillverkare.

Kom igång

Är du redo att minska riskerna? Vi hjälper dig steg för steg mot att skapa en maskinsäker arbetsplats för dina medarbetare. Testa CEDOC och upplev hur enkel och användarvänlig vår programvara är – och hur bra det känns att minimera riskerna och skapa trygghet.