Underlätta ditt arbete i CEDOC

Tips & Trix

Visste du att du kan kopiera raderna för riskkälla, orsak, skadehändelse och åtgärdsförslag och klistra in dem på valfri punkt? Det är en av flera smarta och uppskattade funktioner under riskbedömningsfliken. Fortsätt läsa för att lära dig mer.

Fliken för riskbedömning kan uppfattas som väldigt lång och svår att ta sig igenom. Men det finns några tips som kan hjälpa dig på traven.

Du kan till att börja med lägga till, infoga och ta bort riskkällor genom att klicka på knapparna intill Riskkälla.

En annan smart och uppskattad funktion är att du kan kopiera raderna för riskkälla, orsak, skadehändelse och åtgärdsförslag och klistra in dem på valfri punkt. Det gör du genom att högerklicka på det grå området till vänster om riskkällan. Sedan klickar du på Kopiera och går till den punkt där du vill klistra in informationen. Då gör du på samma sätt, högerklickar på det grå området, men istället väljer du Klistra in före.

Det går lika fint att kopiera rader om du arbetar i den detaljerade vyn. Då kan du även kopiera den beslutade åtgärden. Däremot hänger inte signaturen med. Så kom ihåg att fylla i den när åtgärden är åtgärdad!

En sak som kan vara bra att känna till är att alla typer av kommentarer eller åtgärdsförslag inte förs över från riskbedömningen till åtgärdsplanen. Det gäller typen Kommentarer. Om du väljer den typen av kommentar blir den alltså inte synlig på åtgärdsplanen.

Kom igång

Är du redo att minska riskerna? Vi hjälper dig steg för steg mot att skapa en maskinsäker arbetsplats för dina medarbetare. Testa CEDOC och upplev hur enkel och användarvänlig vår programvara är – och hur bra det känns att minimera riskerna och skapa trygghet.