Vår partner JL Safety utvecklar sitt utbildningsutbud

Nyhet

JL Safety är vår samarbetspartner i Sverige och har 30 års erfarenhet av maskinsäkerhet och CE-märkning. Genom både utbildning och konsulting erbjuder de kunskap och verktyg för de regelverk som ställs på maskiner och användning av arbetsutrustning. Kanske behöver du lära dig mer om maskinsäkerhet eller behöver hjälp med din riskbedömning? Passa på att gå någon av deras utbildningar!

Kurserna hålls både på JL Safetys kontor i Skara, Göteborg och via webben. De erbjuder även företagsanpassade utbildningar som hålls på din arbetsplats. Se till att säkra din plats på någon av deras populära och uppskattade utbildningar och håll utkik under hösten och 2025 när deras nya utbildningar erbjuds!

Maskinsäkerhet
I första kategorin ingår de tre utbildningarna grundkurs i maskinsäkerhet och CE-märkning, tillämpad riskbedömning samt användarutbildning i CEDOC med specialist. Till hösten utökar JL Safety sitt utbildningsutbud och erbjuder även kursen fördjupning i maskinsäkerhet.

Maskinsäkerhet – Målgrupp
Andra kategorin är två av tre kurser målgruppsanpassade och riktar sig till dig som antingen är skyddsombud eller beslutsfattare. För att du som skyddsombud ska få utökade kunskaper finns kursen maskinsäkerhet i arbetsmiljön och för dig som har en ledande ställning eller är beslutsfattare erbjuds kursen maskinsäkerhetsansvar. Dessutom tillkommer en kurs till hösten om du vill veta mer om vad den nya maskinförordningen innebär.

Maskiners elutrustning
Idag erbjuder JL Safety kursen säkra styrkretsar (SISTEMA), nu även som webbutbildning. Och under våren 2025 tillkommer även grundkursen elsäkerhet på maskiner. Under hösten 2025 kan du även anmäla dig till kursen elsäkerhet – verifiering och dokumentation (SOFTEMA).

Vill du läsa mer om JL Safetys utbildningar? Klicka här för att komma till deras hemsida. 

Kom igång

Är du redo att minska riskerna? Vi hjälper dig steg för steg mot att skapa en maskinsäker arbetsplats för dina medarbetare. Testa CEDOC och upplev hur enkel och användarvänlig vår programvara är – och hur bra det känns att minimera riskerna och skapa trygghet.