Egna listor i CEDOC

Guide

I den här artikeln får du möjligheten att lära dig mer om hur du kan anpassa dina egna listor i CEDOC.

Listor används ganska flitigt i CEDOC och är en smart funktion, eftersom de är helt anpassningsbara efter dina behov. 

 

På den första fliken, Teknisk dokumentation, kan du för första gången nyttja dina egna listor under rubriken Verifiering. Genom att klicka på plustecknet till höger kan du lägga till andra verifierade direktiv som du utgår ifrån i din riskbedömning, utöver maskindirektivet eller direktivet för användning av arbetsutrustning. Du kan även med samma princip lägga till verifierade harmoniserade standarder och verifierade icke-harmoniserade standarder och specifikationer.  

 

På den andra fliken, Riskbedömning, kan du i fälten för Riskkälla, Orsak och Skadehändelse högerklicka för att få fram dina listor.  

 

Du kan även ha listor för länkar till viktiga dokument eller hemsidor som du ofta vill hänvisa till. För att infoga en länk kan du klicka på länksymbolen under förtydligandet av frågeställningen på flik två för riskbedömning.

 

 

Men hur redigerar du dina egna listor? Jo, det kan du enkelt göra genom att gå in under Verktyg i menyn och sedan klicka på Listor. Här kan du enkelt skriva in de riskkällor, orsaker och skadehändelser du oftast använder. Detsamma gäller för standarder och länkar. Från samma vy kan du även dela din lista med kollegorna genom att exportera listan till lämplig plats. Du kan även importera eller skriva in sökvägen en redan sparad lista. På så vis kan du och kollegorna förenkla ert arbete kring riskbedömningen.  

Kom igång

Är du redo att minska riskerna? Vi hjälper dig steg för steg mot att skapa en maskinsäker arbetsplats för dina medarbetare. Testa CEDOC och upplev hur enkel och användarvänlig vår programvara är – och hur bra det känns att minimera riskerna och skapa trygghet.