Riskbedömningsalternativ i CEDOC

Tips & Trix

Vad är det för skillnad på delmaskin, befintlig maskin och mindre ombyggnad?

Under första fliken för den tekniska dokumentationen kan det ibland vara klurigt att veta vilket alternativ man ska välja när man valt maskindirektivet. Som tur är finns det en liten hjälptext under valet som hjälper dig välja rätt. 

Steg 1 – Välj Maskindirektivet
Backa i rutan för Maskindirektivet.

Steg 2 – Välj vilken typ av maskin riskbedömningen avser
Är du osäker kan du prova ett av alternativen och läsa vad hjälptexten under säger.

 

 

I samma avsnitt kan du dessutom välja fler riskbedömningsalternativ. Du kan lägga till ytterligare krav för vissa vanligt förekommande maskinkategorier. Väljer du exempelvis 4. Lyftutrustning, dyker det upp en underflik på riskbedömningsfliken.

Väljer du 4. Lyftutrustning blir dessutom valet Provningsprotokoll för lyftutrustning tillgängligt att välja under avsnittet Generera rapporter/intyg 

Om du bockar i det alternativet får du upp en sjunde flik som heter Provningsprotokoll för lyftutrustning och ser ut som bilden nedan.

Kom igång

Är du redo att minska riskerna? Vi hjälper dig steg för steg mot att skapa en maskinsäker arbetsplats för dina medarbetare. Testa CEDOC och upplev hur enkel och användarvänlig vår programvara är – och hur bra det känns att minimera riskerna och skapa trygghet.