Nya CEDOC framtidssäkrar efterlevnad

Nyhet
Max på Cedoc

– Vi står inför en spännande höst, helt klart! Förkunnar en upprymd Max Dahlbom, Account Manager på Cedoc. Max för dagligen dialoger med CEDOC-användare och framhåller att många med anspänning ser fram emot den kommande releasen.

– Vi får kontinuerligt in feedback och önskemål från våra användare, vilket har varit otroligt värdefullt i utvecklingsarbetet. Det känns gott att kunna ge tillbaka genom att vi faktiskt levererar mot många av önskemålen som kommit fram.

Stort värde i de små uppdateringarna

En frekvent återkommande önskan har varit att kunna arbeta sig igenom riskbedömningen i CEDOC snabbare och ha möjlighet att fokusera på olika områden på ett mer effektivt sätt.
– Nu kommer användarna kunna snabbmarkera kategorier som inte är applicerbara eller är inaktuella i just den riskbedömningen. Det kan framstå som en liten sak, men det är mycket tid som gått åt hos våra användare för att manuellt klicka sig igenom alla frågeställningar. Ett litet steg för Cedoc – ett stort steg för användarna, konstaterar han med ett brett leende.

Små uppdateringar som kan göra stor skillnad finns det gott om i kommande release.
– Man kommer kunna färgkoda riskbedömningen och flagga risker med olika färger, lyfter Max fram som ett exempel. Det kan användas på olika sätt, exempelvis för att sätta olika prio eller för att visa på att man ska gå tillbaka till en särskild frågeställning senare.

Han vill även lyfta fram att man nu kommer kunna filtrera åtgärdsrapporten, för att ge bättre överblick och tydlighet för alla som är involverade i arbetet kring den.

Även licenshanteringen har varit en het potatis.
– Vi har arbetat för att man mer sömlöst ska kunna skifta mellan olika datorer och användare vilket förhoppningsvis ska leda till ett bättre flyt i arbetet. Dessutom kommer vi kunna erbjuda en säkrare och stabilare licenshantering som kommer innebära en utfasning av äldre tekniska lösningar. 

Automatiska uppdateringar med de senaste föreskrifterna

Att Arbetsmiljöverket släpper nya riktlinjer som träder i kraft vid årsskiftet är någonting som Max berättar märkts av, framförallt nu när företagen börjar komma igång ordentligt efter semestertider.

– Vi får många frågor, både om den nya AFSen (AFS 2023:4) och om kommande Maskinförordning (Maskinförordningen 2023/1230). En av dom främsta anledningarna till att företag använder sig av CEDOC är för att få stöttning i efterlevnadskraven kring maskinsäkerhet. Med nya CEDOC har vi skapat helt nya förutsättningar för att kontinuerligt skicka ut programuppdateringar, där de senaste standarderna och lagkraven kommer med. Dessa automatiska uppdateringar tror jag kommer skapa en känsla av trygghet hos användarna vilket i sin tur kommer skapa trygghet ut i organisationerna, konstaterar Max.

Positiv syn på framtiden

Att förutsättningarna nu kommer på plats för att på ett mer snabbfotat och lättrörligt sätt kunna uppdatera programmet ser Max som en framtidsförsäkran för användarna.

– Jag tycker att man ser ett tydligt skifte inom industrin, där arbetet med CE-märkning av maskiner inte enbart handlar om efterlevnad och ses som ett nödvändigt ont. Arbetsgivare vill verkligen jobba hållbart och erbjuda säkra arbetsplatser för sina anställda. Vi har läst om så många arbetsplatsolyckor och tillbud i nyheterna, men arbetsgivarna vill verkligen vända den trenden, förkunnar Max med hoppfullhet i rösten och tillägger; Det känns fint att arbeta med att stärka andra företag i det här arbetet – tillsammans kan vi skapa en positiv förändring.

 

Kontakta Max eller hans kollegor

Kom igång

Är du redo att minska riskerna? Vi hjälper dig steg för steg mot att skapa en maskinsäker arbetsplats för dina medarbetare. Testa CEDOC och upplev hur enkel och användarvänlig vår programvara är – och hur bra det känns att minimera riskerna och skapa trygghet.